kpdk-yayinlari

Kapadokya’da Çevre Koruma Politikaları Yasal, Yönetsel ve Planlama Boyutları

Kapadokya Üniversitesi Yayınları: 100

Siyaset Kitapları Serisi: 24

ISBN: 978-605-4448-99-9

DOI: https://doi.org/10.35250/kun/9786054448999

URL: https://hdl.handle.net/20.500.12695/3024

Kasım 2024

© Copyright, 2024, KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI

Sertifika No: 43348

Editörler: Ruşen Keleş, Mehmet Tunçer

Seri Editörü: Halil Burak Sakal

Redaktör: Duran Can Gazioğlu

Kapak Tasarım: Defne Tunçer

Sayfa Tasarım: Adem Şenel

 

“Kapadokya’da Çevre Koruma Politikaları: Yasal, Yönetsel ve Planlama Boyutları” kitabımızın amacı; Kapadokya’nın korunması, koruma amaçlı planlanması ve sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi için gerekli bilimsel verileri, bu konuda deneyimli uzmanlar aracılığı ile vermek ve ilerideki çalışmalara temel olabilecek, önemli bir altlık oluşturmaktır. Bu sayede Kapadokya’nın eşsiz, doğal ve tarihi değerleri gelecek nesillere aktarılarak korunabilecektir.

Yasal ve Yönetsel Boyutlar: UNESCO Dünya Mirası Kavramı ve Uluslararası Sözleşmeler ile Kapadokya ilişkileri, Kapadokya ve Mustafapaşa (Sinasos) yerleşiminde korumaya yönelik planlama sorunları; Kentsel ve Kırsal Sorunlar ve Kimlik Konuları: Kapadokya kimliğinin oluşmasında etkili olan bazı kültürel emanetler ve sorunları, Kapadokya’da mekânsal kimlik, Ürgüp’te kentsel sorunlara ilişkin akıllı çözümler, Karain köyünde kırsal mimari mirasın korunma sorunları; Çevre Sorunları: Bölgede biyolojik çeşitlilik, koruma politikaları ve sorunlar; Tanıtım, Turizm Sorunları: Müze-kent olarak Kapadokya’nın sergilenmesi ve destinasyon yönetiminin yerel kalkınma ve sosyoekonomik etkileri yönetmedeki rolü; kitapta yer alan, başlıca bölümlerdendir.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Kapadokya’da Çevre Koruma Politikaları Yasal, Yönetsel ve Planlama Boyutları”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ruşen Keleş 1932’de Trabzon’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni (SBF) ve Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 1965’te doçent, 1971’de profesör oldu. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde iki dönem (1971-1975) dekanlık yaptı. ABD ve Japonya’nın çeşitli üniversitelerinde araştırmacı ve konuk öğretim üyesi olarak bulundu. AÜ SBF’de, ODTÜ’de, TODAİE’de, Bilkent Üniversitesi’nde, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde kentleşme, yerel yönetimler, kentsel siyaset, çevre ve konut politikaları gibi dersler verdi. Çeşitli dillerde yayınlanmış çok sayıda kitap ve makalesi bulunmaktadır.

Mehmet Tunçer 1980 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden mezun olmuş, ODTÜ Restorasyon Anabilim Dalında yüksek lisans programını tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Anabilim Dalında (Kent ve Çevre Bilimleri) doktora tezini tamamlamıştır. 1999 yılında “Kentsel Koruma” alanında doçent ünvanını almış, 2009 yılında Restorasyon Anabilim Dalında profesör olmuştur. 30 yıllık meslek yaşamında kentlerde, tarihsel, arkeolojik ve doğal koruma alanlarında restorasyon, koruma, ıslah ve yenileme plan ve projelerinde, proje yöneticiliği ve danışmanlık yapmıştır. Bölge planlaması, kentleşme politikaları, tarihsel ve doğal çevre koruması, şehir planlaması, kentsel tasarım, ekolojik çevre vb. konularda uluslararası ve ulusal bilimsel toplantılarda sunulmuş ve yayınlanmış bildirileri, çok sayıda kitap ve makalesi bulunmaktadır.

Kitabın içeriğine erişmek için tıklayınız.

Küresel Amaçlar

Scroll to Top