Gastronomi Mirası: Kapadokya Yemekleri

Editör: Ezgi Demir Özer
Şefler: Cem Aydoğdu & Melih İçigen

Kapadokya Üniversitesi Yayınları: 27
Gastronomi Serisi: 1

ISBN: 978-605-74760-6-7
DOI: doi.org/10.35250/kun/9786057476067
URL: https://hdl.handle.net/20.500.12695/983

© Copyright, 2021, KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI
Sertifika No: 43348

Seri Editörü: Ezgi Demir Özer
Redaktör: Nurten Bayraktar
Fotoğraf Tasarımı: Cem Aydoğdu
Fotoğraf Çekimi: Hüseyin Zerder & Osman Çakır
Kapak Tasarım: Nazile Arda Çakır
Sayfa Tasarım: Adem Şenel

163 s, 22×22 cm.

Anahtar sözcükler: 1. Kapadokya, 2. Gastronomi, 3. Yemek, 4. Yöresel Mutfak, 5. Miras.

Gastronomi Mirası: Kapadokya Yemekleri kitabının ilk taslakları Kapadokya Üniversitesi Aşçılık Programı’nın ilk mezunları tarafından hazırlanmıştı. Amaç Kapadokya’nın zengin mutfak kültürü ile bu kültürü temsil eden gastronomi ürünlerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktı. Kitapta yer alan yemek reçeteleri için birçok yazılı ve sözlü kaynağın yanında, Marcus Gavius Apicius: De Re Coquinaria başlıklı eski bir Roma risalesinden de faydalanıldı. Yıllar içinde olgunlaşan tarifler şeflerimiz tarafından sayısız denemelerle tecrübe edildi. Kapadokya’ya uygun sofra düzeni ve yemek görselleri ise okuyucuya daha iyi bir fikir vermek için özenle tasarlandı.

Kapadokya gastronomi mirasını kayıt altına alan bu kitap bölgedeki yüksek kaliteli işletmelerin menülerini oluşturacak ve gastronomi turizminde yeni bir sayfa açacak nitelikte bir çalışma olarak okuyucuları ile buluşuyor. Kapadokya Üniversitesi’nin dünya çapında tanınan şefleri ve akademisyenleri bu çalışmada yer alan tarifleri kullanmak isteyen herkese destek vermekten onur duyacaklardır.

Kitap İçeriği

Kitabın içeriğine ulaşmak için tıklayınız.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Gastronomi Mirası: Kapadokya Yemekleri”

Editör: Ezgi Demir Özer
Şefler: Cem Aydoğdu & Melih İçigen

Kitabın içeriğine ulaşmak için tıklayınız.

Küresel Amaçlar

Kategori:
Scroll to Top