Dünya genelinde iklim değişikliği, suyun etkin kullanımı ve gıda güvenliği konularındaki farkındalık giderek artmaktadır. Bu farkındalık beraberinde, tarladan çatala yolculuğu sırasında düşük karbon ayak izi üreten, asgari su tüketimi gerektiren, çevreye en az zararı verirken üreticiye en yüksek refahı getiren yerel ürünlere talebi de artırmaktadır. Bununla birlikte, Türkiye henüz zengin coğrafi işaretli gastronomi varlıkları ile geleneksel ve yerel tarım uygulamalarına yeterince görünürlük kazandıramamış; hak ettikleri yurtiçi ve yurtdışı bilinirliği sağlayamamıştır. Dünyadaki sayılı zengin tarım ürünü envanterinden birine sahip aynı zamanda çok önemli bir turizm ülkesi olan Türkiye, yerel ve geleneksel üretimi destekleyen gastronomi turizmi potansiyelini de yeterince değerlendirememektedir.
Türk Mutfağı Haftası Yerel ve Sürdürülebilir Gastronominin Geliştirilmesi Panel ve Çalıştayı Sonuç Raporu
Editörler: Prof. Dr. İlhan ÖZTÜRK & Prof. Dr. Müge ARTAR
Kapadokya Üniversitesi Yayınları: 82
ISBN: 978-605-4448-73-9
DOI: 10.35250/kun/978605444739
URL: https://hdl.handle.net/20.500.12695/2417
© Copyright, 2023, KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI
Sertifika No: 43348
Kapak Tasarım: Nazile Arda Çakır
Sayfa Tasarım: Adem Şenel
Kitap İçeriği | Kitabın içeriğine ulaşmak için tıklayınız. |
---|
Semih Güray, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Kapadokya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimine devam eden Güray, turizm sektöründe deneyim kazanmasının ardından havacılık sektörüne geçti ve havacılığın farklı dallarında çalıştı. Uçuş Harekat Yöneticisi (Flight Dispatcher) olarak 10 senenin üzerinde görev yaptı. Halen Kapadokya Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmakta olup Uçuş Harekat Yöneticiliği Bölümü Program Başkanı ve Eğitim Müdürü görevlerini sürdürmektedir.
Kitabın içeriğine ulaşmak için tıklayınız.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.