Slow Food Eğitimi El Kitabı

Gastronomi Serisi

Editörler: Valeria Cometti, Stefania Durante, Mariana Guimaraes, Michèle Mesmain

Gastronomi Serisi: 3
ISBN: 978-605-4448-50-0
URL: https://hdl.handle.net/20.500.12695/2032;

© Copyright, 2023, KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI

İngilizce dilinden Türkçeleştiren: Kapadokya Üniversitesi
Çeviri editörü: Müge Artar
Türkçe eser mizanpaj: Nazile Arda Çakır
Eğitim yerelleştirme: Derya Ergin Atalan, Mine Erdem Büyükkiraz, Banu Süzen, Zekeriya Temircan, İrem Turgut, Eylem Üstünsoy, Merve Girgin, Mahmut Sevim
Metin ve fotoğraf yerelleştirme: Mine Erdem Büyükkiraz, Banu Süzen, Eylem Üstünsoy

Bu el kitabının amacı, Slow Food eğitim manifestosunda ve politikasında ifade edilen ilkelerin gerçek hayata nasıl yansıtılabileceğini göstermek için Slow Food birliklerinin liderlerine ve eğitimcilerine pratik tavsiyeler sağlamaktır. Bunu mümkün kılmak için akıllarda yer edecek deneyimleri derledik ve iyi sonuçlar vereceğine inandığımız bazı öğretim yöntemleri ve teknikleri ile manifesto ilkelerinin anlatımını kolaylaştıran çevresel koşulları açıkladık. Etkinlik açıklamalarını yaparken her bir başlığın diğer konularla ilişkisini de belirten bu kılavuzun eğitim programları planlayan herkes için bir referans ve tartışma noktası olmasını diliyoruz. En başarılı Slow Food eğitim deneyimlerinin güncellenmiş haritası, bunları birbirleriyle karşılaştırma ve ilişkilendirme şansı da sunuyor.

İngilizce dilinden Türkçeleştiren: Kapadokya Üniversitesi
Çeviri editörü: Müge Artar