Türk Mutfağı Haftası Yerel ve Sürdürülebilir Gastronominin Geliştirilmesi Panel ve Çalıştayı Sonuç Raporu

Bildiriler

Editörler: Prof. Dr. İlhan ÖZTÜRK & Prof. Dr. Müge ARTAR

ISBN: 978-605-4448-73-9
URL: https://hdl.handle.net/20.500.12695/2417

© Copyright, 2023, KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI

Dünya genelinde iklim değişikliği, suyun etkin kullanımı ve gıda güvenliği konularındaki farkındalık giderek artmaktadır. Bu farkındalık beraberinde, tarladan çatala yolculuğu sırasında düşük karbon ayak izi üreten, asgari su tüketimi gerektiren, çevreye en az zararı verirken üreticiye en yüksek refahı getiren yerel ürünlere talebi de artırmaktadır. Bununla birlikte, Türkiye henüz zengin coğrafi işaretli gastronomi varlıkları ile geleneksel ve yerel tarım uygulamalarına yeterince görünürlük kazandıramamış; hak ettikleri yurtiçi ve yurtdışı bilinirliği sağlayamamıştır. Dünyadaki sayılı zengin tarım ürünü envanterinden birine sahip aynı zamanda çok önemli bir turizm ülkesi olan Türkiye, yerel ve geleneksel üretimi destekleyen gastronomi turizmi potansiyelini de yeterince değerlendirememektedir.

Kitabın içeriğine erişmek için tıklayınız.