Diş Hekimleri İçin Biyokimya Ders Notları

Seri Editörü: Vesile Şenol
Hakem: Emre Sarandöl
Son Okuma: Sümeyra Demiralp

1.Baskı, 363 s, 19,5×27 cm.

Anahtar Kelimeler: 1. Temel Biyokimya, 2. Laboratuvar, 3. Klinik Biyokimya, 4. Enzimoloji, 5. Plazma Proteinleri, 6. Lipitler, 7. Nükleik Asitler, 8. Metabolizma, 9.Hormonlar, 10. Vitaminler.

Biyokimya, insanda metabolik faaliyetlerin nasıl gerçekleştiğini ve hastalıkların işleyiş mekanizmasını anlatan temel bilim dallarından biridir. Diş Hekimleri İçin Biyokimya Ders Notları, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri bölümlerinde okuyan öğrenciler için Biyokimya dersi konularının daha kolay anlaşılmasını sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Kitapta yer alan bilgilerin pekiştirilmesi ve daha kolay anlaşılması amacıyla onlarca tablo ve 250’den fazla şekil kullanılmış ve konuların aklda kalıcığını artırmak hedeflenmiştir. Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na (DUS) uygun bir kaynak olmasına ayrıca özen gösterilmiştir.

Kitap temel olarak; Hücre, Metabolizmanın Temel Kavramları, Karbonhidratlar, Proteinler, Lipitler, Vitaminler, Hormonlar ve Nükleik Asitler alt başlıklarından oluşmaktadır. Bu sıralama klasik kitaplarda yer alan konu düzeninden biraz farklı olup öğrencinin dikkatini dağıtmadan her konuyu kendi alt başlığı içerisinde kavratmayı amaçlar.

İzmir doğumlu olan Ercan Öztürk; Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Uzmanlık eğitimini Uludağ Üniversitesi Biyokimya ABD’de tamamlayan yazar, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Biyokimya Uzmanı olarak görev yaptı. Yaklaşık 25 yıldır Tıpta Uzmanlık Sınavı ve Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı’na yönelik seminerler veren, birçok kitabı ve yurt içi ve yurt dışı yayınları bulunan yazar halen Kapadokya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde doktor öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Kitabın içeriğine ulaşmak için tıklayınız.